Najčešća pitanja

Šta mi je potrebno da bih ugovorio/ugovorila izradu Web sajta?

Da bi ste ugovorili izradu web sajta potrebno je da me kontaktirate na neki od sledećih načina:

 – Telefon 066/338-652 (može Viber ili Whatsapp)

– Email-a: kontakt@dugl-sp.com ili dugl.freel@gmail.com

– Olx-a (Pik)

– Skype, Zoom ili Viber video poziv (uz prethodno zakazivanje)

Šta su domen i hosting?

Domen je adresa web sajta na internetu, koju drugi kucaju u pretraživač ne bi li Vas pronašli. Moja adresa sajta je www.dugl-blog.com. Jednostavno rečeno, ako bi vaš sajt bio kuća, onda je domen njena adresa. Da biste imali svoj web sajt pored domena (adrese) treba Vam i prostor na kome ćete skladištiti sve fajlove koji čine Vaš sajt. Hosting je zemljište (prostor) gdje planiramo da gradimo kuću.

Šta je SSL sertifikat?

SSL predstavlja parče koda na vašem web serveru koje omogućava bezbednu online komunikaciju. Kada pretraživač uspostavi vezu sa bezbednim web sajtom, SSL sertifikat omogućava kriptovanu vezu. To je kao kada zapečatite koverat pre nego što ga ubacite u poštansko sanduče. SSL sertifikat se nalazi u ljevom ćošku web sajta sa ikonicom katančića. Kada kliknemo na taj kanačić piše da je veza bezbjedna. 

Da li mogu ugovoriti izradu web sajta, ako još nemam pripremljen sadržaj?

Da, naravno. Da bi ste ugovorili izradu web sajta potrebno je samo da me kontaktirate. Ako ste pravno lice (ili preduzetnik) potrebno je da mi pošaljete naziv pravnog lica ili preduzetnika, kontakt email i/ili broj telefona. Sadržaj za Vaš budući web sajt možete dostaviti naknadno. Ako nemate tekst i slike za Vaš sajt ja ću se pobrinuti za to. 

Neko drugi mi je izradio web sajt, da li samo mogu ugovoriti održavanje web sajta?

Naravno. Slobodno mi se javite ako želite da ugovorite održavanje web sajta bez obzira ko je izradio web sajt.

Da li mogu ugovoriti samo pojedinačnu uslugu, npr. ugradnja bloga na web sajtu koji već posjedujem i sl?

Naravno. Sve usluge koje su navedene u paketu možete pojedinačno ugovoriti uz određenu naknadu. Možete ugovoriti npr. ugradnju bloga, bookinga, instaliranje i podešavanje nekog dodatka (plugin) itd…

Imam već web sajt. Da li mogu ugovoriti redizajn web sajta?

Da, naravno. Da bi ste ugovorili redizajn web sajta potrebno je samo da me kontaktirate. Ako ste pravno lice (ili preduzetnik) potrebno je da mi pošaljete naziv pravnog lica ili preduzetnika, kontakt email i/ili broj telefona. Pored navednog treba da opišete kakav redizajn želite.