KAKO NAPRAVITI WEB SAJT ZA BIZNIS NAKON KUPOVINE DOMENA I HOSTINGA

Jun 21, 2020 | Biznis, Kupovina / prodaja, WordPress

Da li angažovati profesionalca za izradu web sajta

Kupili ste domen i hosting da bi mogli da napravite Web sajt u WordPressu za mali biznis, ali sad ne znate kuda dalje. Sad je potrebno da odlučite da li da uradite sami Web sajt ili da angažujete nekoga da vam to uradi. U jednom i drugom slučaju morate znati kakav Web sajt želite za vaš (mali) biznis.

Izrada web sajta u WordPress-u

Najbrži i najlakši način da napravite sajt u WordPress-u je da pogledate na internetu kakve se sve premium teme za biznise nude i da vi izaberete koja vama najviše odgovara, tj. kako hoćete da vam izgleda otprilike vaš Web sajt. Možete da ukucate na Googl-u wordpress premium themess.

Kako izabrati kvalitetnu premium temu

Potrebno je odabrati kvalitetnu premium temu od pouzdanog prodavača (koja neće da baguje) i gdje ćemo imati u slučaju da nam zatreba kvalitetnu podršku kao i rednovno ažuriranje. Iz navedenih razloga ja ću vam danas predstavniti CSSIgniter kompaniju koja se između ostalog bavi prodajom premium tema. To je vrlo pouzdana kompanija, posluje od 2012 godine, imaju mnogo klijenata koji koriste njihove teme, revno ažurairaju teme i daju veoma brzu i kvalitetnu podršku kao i dokumentaciju za svaku temu (koja vam pokazuje kako da instalirate i podesite temu, dodatke…). Takođe imaju i forum gdje možete naći pitanja ljudi koji su već postavljali ista ili slična pitanja za određene teme. Ja sam takođe kupio premium temu za ovaj Web sajt i mogu reći da sam veoma zadovoljan. Npr. dok sam uređivao Web sajt nikako nisam mogao da uredim sledeći dio na Web sajtu prikazan u sledećoj slici

dugl blog.com
KAKO NAPRAVITI WEB SAJT ZA BIZNIS NAKON KUPOVINE DOMENA I HOSTINGA 4

Međutim kada sam otišao na njihov forum veoma brzo sam našao rješenje kako se to radi. Na Web sajtu https://www.cssigniter.com postoji od ukupno 82 teme, 34 teme koje su namjenjene za biznis. Ja pošto sam pravio blog tražio sam temu za blog a vi će te temu za biznis.

Spencer tema

Ja sam konkreno izabrao Spencer temu koja se pored bloga može koristiti i za biznis. Možete pogledati kako izgleda Spencer tema na sledećem linku
https://www.cssigniter.com/demo2/?theme=spencer
pa uporedite sa mojim blogom. Tema Spencer je zaista jedna moćna tema koja nudi brojne opcije, i možete od nje napraviti Web sajt “kakav god želite”.

Šta nakon kupovine premium teme

Kad kupite premium temu, onda možete da instalirate temu na vaš na Vaš WordPress koji ste prethodno instalirali na vaš Hosting. Nakon kupovine premium teme, potrebno je da istu aktivirate, uvezete podatke, ubacite potrebne plugine. Potrebno je takođe prilagodite kontrolnu tablu kako nama odgovara (npr. izmjena jezika i sl.). Kad to sve podesite treba da izmjenite temu tako da u potpunosti odgovara vašim potrebama (stranice, boje, logo, tekst, slike, video, linkove ka društvenim mrežama, dizajn…). Naravno za sve to treba vremena i poznavanje WordPress-a da bi se sve to kvalitetno uradilo. Ako vam je potreban WordPress dizajner koji će vam profesionalno izraditi vaš web sajt slobodno mi se obratiti putem obrasca ili email-a: kontakt@dugl-blog.com

website 4396924 1920
KAKO NAPRAVITI WEB SAJT ZA BIZNIS NAKON KUPOVINE DOMENA I HOSTINGA 5

Pojedinačna tema ili paket tema

Pored toga što možete na gore navedenom sajtu kupiti pojedinačno temu, takođe možete kupiti i paket, pogledate ispod sliku gdje za malo veći iznos možete dobiti sve teme u paketu sa podrškom i abdejtima za godinu dana. Recimo niste sigurani koju temu da izaberete ili želite da napravite dva Web sajta jedan za biznis drugi za blog, portfolio, Web prodavnicu i sl.

 

 

Cijene paketa ssigniter.com
KAKO NAPRAVITI WEB SAJT ZA BIZNIS NAKON KUPOVINE DOMENA I HOSTINGA 6

Free teme

Na Web sajtu postoje i FREE teme ali kao i sve druge FREE teme imaju određenih manjkavosti, nedostataka. Na free temama morate potrošiti mnogo više vremena da bi napravili sajt nego kad to radite preko Premium teme. Free t Na vama je na kraju da odlučite da li da kupite jednu konkretnu temu ili jedan od paketa i počnete da gradite svoj Web sajt.