KAKO NAPRAVITI WEB SAJT ZA BIZNIS NAKON KUPOVINE DOMENA I HOSTINGA

Jun 21, 2020 | Biznis, Kupovina / prodaja, WordPress

KAKO NAPRAVITI WEB SAJT ZA BIZNIS NAKON KUPOVINE DOMENA I HOSTINGA

Kupovina domena i hostinga je prvi korak u izgradnji vašeg online prisustva. Sada, kada ste obezbjedili prostor na internetu, vrijeme je da krenete sa izradom vašeg web sajta. U ovom članku, detaljno ću vam objasniti kako da napravite web sajt za vaš biznis, koristeći popularnu WordPress platformu.

1. Instalacija WordPress-a:

Prvi korak je instalacija WordPress-a na vašem hosting serveru. Većina hosting provajdera, kao što je Neoserv, nudi jednostavne alate za automatsku instalaciju WordPress-a. Nakon instalacije, možete pristupiti WordPress administrativnom panelu putem vašeg web pregledača.

2. Izbor Teme:

Izbor prave teme je ključan korak u izradi vašeg web sajta. WordPress nudi mnoge besplatne i plaćene teme koje se prilagođavaju različitim industrijama i potrebama. Prilikom izbora teme, obratite pažnju na dizajn, funkcionalnost i responzivnost (da li se sajt pravilno prikazuje na različitim uređajima).

3. Dodavanje Sadržaja:

Sada je vrijeme da dodate sadržaj na vaš web sajt. Kreirajte stranice kao što su “O nama,” “Usluge,” “Kontakt,” i druge koje su relevantne za vaš biznis. Dodajte tekst, slike i video materijale kako biste informisali posjetioce o vašim proizvodima ili uslugama.

4. Plugins (Dodaci):

WordPress nudi razne dodatke (plugins) koji mogu poboljšati funkcionalnost vašeg sajta. Na primer, dodajte SEO plugin kao što je Rankl Math SEO kako biste optimizovali svoj sajt za pretraživače. Takođe možete dodati kontakt formu, galeriju slika, ili e-commerce plugin ako planirate prodaju online.

5. SEO Optimizacija:

Kako biste privukli više posetilaca na vaš sajt, važno je da se fokusirate na SEO (Search Engine Optimization). Ovo uključuje optimizaciju naslova, meta opisa, ključnih reči, i brzinu učitavanja sajta. Rank Math SEO plugin će vam pomoći da pratite i unaprijedite svoju SEO optimizaciju.

6. Responzivan Dizajn:

U današnjem mobilnom svijetu, vaš web sajt mora biti responzivan, odnosno prilagodljiv na različite veličine ekrana. Provjerite da li vaša tema podržava responzivan dizajn ili da li je optimizovana za mobilne uređaje.

7. Redovno Ažuriranje:

Nakon što ste izgradili svoj sajt, redovno ga ažurirajte. To uključuje ažuriranje WordPress-a, tema i dodataka kako biste osigurali sigurnost i funkcionalnost.

8. Backup (Rezervna Kopija):

Ne zaboravite da redovno pravite rezervne kopije vašeg sajta. Određeni hosting provajderi nudi opcije za automatsko pravljenje rezervnih kopija, ali takođe možete koristiti i dodatke za ovo.

9. Testiranje i Analiza:

Nakon što ste završili izradu sajta, testirajte ga temeljno kako biste se uverili da sve funkcioniše ispravno. Pratite analitiku sajta kako biste razumeli kako se posetioci ponašaju na vašem sajtu i gde možete unaprijediti.

10. Promocija:

Nakon što je vaš sajt spreman, vrijeme je da ga promovišete. Koristite društvene mreže, email marketing, SEO optimizaciju i druge marketinške strategije kako biste privukli više posjetilaca na svoj sajt.

Ako ipak želite da izradu web sajta prepoustite profesionalcu sa iskustvom slobodno me kontaktirajte