KOJI JE NAJBOLJI BESPLATNI ANTIVIRUSNI PROGRAM

Jul 21, 2020 | Windows

Pronalaženje besplatnih i efikasnih antivirusa za Windows nije jednostavno jer mnogi dolaze sa reklamama, spajverima, malverima i nepotrebnim otpadom. Dobar antivirus treba ne samo da očisti vaš PC od pretnji i infekcija, već i da spreči buduće infekcije.

Danas ću vam prestaviti veoma kvalitetan antivirusni program od kompanije Qihoo iz Kine koji ja koristim već 2 godine, program se zove 360 Internet Security. Slobodno mogu reći da je to jedan od najboljih besplatni antivirusni program u svijetu. Probao sam i nekoliko drugih besplatnih antivirusnih programa, ni jedan nije zadovoljio moja očekivanja. Program je jednostavan, pregledan i radi svoj posao.

5 slojeva zaštite

360 Total Security dolazi za 5 slojeva zaštite. Četiri sloja zaštite se odnose na antivirus zaštitu a jedan na testiranje i krpljenje sistemskih problema na računaru prouzrokovanih djelovanjem malvera ili korisnika. Od 4 nivoa antivirus zaštite, dva su aktivirana odmah posle instalacije a to su dva 360 klaud bazirana skenera, jedan standardni klaud skener i jedan koji prati sumnjivo ponašanje na računaru… Bitdefender i Avira nisu aktivirani po difoltu već ih morate sami aktivirati ručno. Aktivacijom ova dva alata 360 Total Security će koristiti definicije virusa preuzete od Avire i Bitdefendera ali ne i same te antiviruse i na osnovu njih juriti zaraze po računaru. Aktivirate ih tako što kliknete na VirusScan pa aktivirate prekidač nad ikonicama Avire i Bitdifendera.

Anti-Ransomware zaštita

Program od nedavno nudi i Anti-Ransomware zaštitu i druge manje bitne opcije. Ovo je bio odličan potez kompanije da uvedu Anti-Ransomware zaštitu nakon ransomware napada koji je pogodio žrtve širom planete tokom maja 2017. godine. Ovaj viralni napad malvera pogodio je stotine hiljada organizacija širom svijeta koristeći se kritičnom ranjivošću u IT sistemima u preko 150 zemalja. Da bi instalirali ovaj program potrebno je otići na njihovu stranicu http://www.360totalsecurity.com

Da li postoje mane antivirusnog programa

Jedini nedostaci ovog besplatnog programa je što nema firewall, blokiranje oglasa i još neke manje bitne stvari za prosječnog korisnika. Bez obzir na određene manjkavosti mislim da će zadovoljiti većinu korisnika. Pored free verzije postoji i premium verzija programa (12,99 dolara godišnje) u kome postoje sve one stvari koje nemaju u free verziji. Isto tako postoji još jedna free verzija programa koja je u stvari mini verzija a zove se 360 Total Security Essential.

360 Total Security Logo 1
KOJI JE NAJBOLJI BESPLATNI ANTIVIRUSNI PROGRAM 2


Kako instalirati i koristiti program pogledajte na sledećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=Y0z65goRLMQ

Kineska tvrtka Qihoo napravila je jedan dosta dobar antivirusni program koji nudi dosta dobru zaštitu na defaultnim postavkama. Vjerujem da kada se postavke postave na maksimum (uključivanjem Bitdefender i Avira engina) ta zaštita prelazi u odličnu.