ISPROBAJTE BESPLATAN PROGRAM ZA AŽURIRANJE DRAJVERA

Aug 16, 2020 | Windows

O programu

Isprobajte besplatan program za ažuriranje dvajvera. Program Driver Booster je program za vaš računar (Windows OS) koji omogućava pronalaženje i ažuriranje drajvera i komponenti igara. Besplatno je DriverPack rješenje vrlo popularno, korisnici su ga već preuzeli na svoja računala više od 15.000.000 puta. Program ima besplatni GNU GPL i otvoreni izvor. Program DriverPack Solution kreirao je programer iz Rusije Arthur Kuzyakov, u početku je program imao drugačije ime

Kako koristiti program

Prilikom pokretanja, dovoljno je samo da idete na Sken i program će da izvrši skeniranje hardverskih uređaja. Proces skeniranja traje nekoliko sekundi i po njegovom završetku rezultati su prikazuje u listama: Outdated i UpToDate. Veoma zanimljiv deo liste pod nazivom Boost for gaming stvoren je da skrene pažnju korisniku koji su to drajveri čijim ažuriranjem može da očekuje poboljšanje igračke performanse sistema. Driver Booster automatski aktivira restore point, sto omogućava vraćanja izmjena ukoliko dođe do greške. Zatim, tihi režim instalacije što omogućava dalji nesmetani rad. Daje opciju za automatsko restartavanje računara po završetku apdejta kako bi nastale promjene bile aktivne.

Program možete da podesite da se podiže zajedno sa Windowsom, kao i da skeniranje obavlja na dnevnom, nedeljnom ili mesečnom nivou. Program postoji i našem jeziku. Pored gore navedenog program nudi i razne druge alate a najnovija verzija programa Driver Booster 7.2 od nedavno nudi i opciju Software Updater. Sa tom opcijom ne morate brinuti koji program na vašem računaru treba ažurirati, umjesto toga to ovaj program može uraditi umjesto vas.

Alati
ISPROBAJTE BESPLATAN PROGRAM ZA AŽURIRANJE DRAJVERA 3

Driver Booster radi pod svim modernim Windowsima, naravno i potonjim proizvodom kompanije Microsoft, famoznom „osmicom”. Izuzetno je jednostavan za korišćenje pošto je većina poslova automatizovana.

Šta je posebno zanimljivo

Zanimljivo je kako su autori riješili skretanje pažnje korisniku da je drajver potrebno nadograditi novijom verzijom. Postoji trodelna skala koja grafički i tekstualno „opominje” u kom stanju se nalazi drajver. Pozicija Bad nagoveštava da je došlo vrijeme za upgradeWorse već znači da možda doživljavate padove performansi i određene neregularnosti, dok Worst (označeno crvenom bojom) kazuje da vam valja djelovati odmah. Inače, i ovde je moguće klikom na podatak u koloni More Info dobiti dodatne informacije. One su proširene verzijom nove iteracije drajvera, njegovim datumom proizvodnje, odnosno veličinom datoteke koju je potrebno preuzeti s interneta i instalirati.

Poboljšanje i optimizacija
ISPROBAJTE BESPLATAN PROGRAM ZA AŽURIRANJE DRAJVERA 4

Driver Booster je krajnje automatizovan alat i upravo to mu je najveća vrlina. Dodatne informacije koje se nude korisnicima svedene su na minimalnu mjeru i to takođe smatramo dobrim potezom. Sve se odvija u grafičkom okruženju koje se ne oslanja na podrazumjevana Windows rješenja, pa i tu bijeležimo plus.

Program možete preuzeti na sledećem linku: Driver Booster