KOJA JE NAJBOLJA APLIKACIJA ZA SLUŠANJE RADIO STANICA

Aug 17, 2020 | Android, Windows

Da li volite da slušate radio stanice

Ako volite da slušate radio i ako pratite radio stanice od Slovenije pa sve do Makedonije, na pravom ste mjestu jer danas ću upravo das predstavim takvu aplikaciju. Aplikacija se zove ExYou radio stanice.

Portal Exyuradio.net postoji sa ciljem da okupi sve radio stanice bivše Jugoslavije kako bi svojim korisnicima obezbjedio preslušavanje njihovih omiljenih pjesama, emisija i ostalih radio programa. Oni nude emitovanje preko 1000 različitih radio stanica tako da su veoma male šanse da vaša omiljena radio stanica nije prisutna u okviru njihovoj bazi.

U namjeri da svojim korisnicima obezbJede još kvalitetniju uslugu, portal Exyuradio.net je napravio aplikacije za Android i iOS uređaje. Aplikacija na Google play-u ima ocijenu 4,9, iskreno ne sjećam se da sam u zadnje vrijeme vidio aplikaciju da ima takvu visoko ocjenu. Već jedno vrijeme je koristim i mogu reći da sam prezadovoljan. APlikacija ima odličan kvalitet, odličan dizajn i alatke (omiljene, istorija, slušate itd…)

Program se jednostavno koristi, a materijal sortira ne samo po geografskoj pripadnosti, nego i po žanrovima. Pored toga, omogućena je pretraga preko koje je dozvoljeno tražiti radio stanice u određenim mjestima. Naravno, tu je i istorija „otvaranih” stanica, baš kao i lista favorita u koju se na jednostavan način ubacuje omiljeni sadržaj. Po odabiru stanice, na ekranu se pojavljuju komande za kontrolu toka reprodukcije, ali i osnovni podaci o samoj stanici. Tu je njen logo, zemlja i grad iz koje emituje, odnosno vrsta muzike koju možete da očekujete. U slučaju da se takvi podaci puštaju u etar, dobićete i podatke o nazivu pesme i imenu izvođača koji se trenutno „vrti”. Program ima interni tajmer koji služi za automatsko terminisanje programa, a tu je i klasičan alarm. Emitovani sadržaj može da se sluša i iz pozadine (čak i kada je ekran isključen), baš kao da je u pitanju klasičan muzički plejer.

Koliko stanica ima ExYou radio

Sa preko 1000 radio stanica, tim portala ExYu Radia (www.exyuradio.net) ima želju da na jednom mestu okupi sve radio stanice sa prostora bivše Jugoslavije i dijaspore koji imaju online strim i obezbedi korisnicima da uživaju u njihovom programu bilo za računarom, tabletom ili na telefonu.

KOJA JE NAJBOLJA APLIKACIJA ZA SLUŠANJE RADIO STANICA 2

Podržana područja:
– Radio stanice Srbije
– Radio stanice Hrvatske (Radio postaje Hrvatske)
– Radio stanice Bosne i Hercegovine
– Radio stanice Crne Gore
– Radio stanice Makedonije (Радио станици на Македонија)
– Radio stanice Slovenije (Radijske postaje Slovenije)
– Radio stanice dijaspore

Koje funkcije ima aplikacija


– Multijezicna aplikacija (trenutno dostupna na Srpskom, Engleskom, Makedonskom, Bosanskom, Slovenackom i Norveškom)
– Kategorizacija stanica po zemljama i žanrovima
– Istorijat preslušanih stanica
– Favoriti (Dodavanje stanica u favorite koji mogu biti sinhronizovani sa portalom na desktopu ako ste ulogovani)
– Pretraga radio stanica po nazivu i gradu
– Alarm
– Tajmer za koliko zelite da zaustavite muziku
– Teme (sada možete odabrati da li želite tamnu ili svetlu temu aplikacije)
– Zona za korisnike

Napomena:
Ako slušate radio preko mobilnog interneta a ne preko Wi-Fi-a, mobilni operater će Vam tarifirati na osnovu ostvarenog protoka.

Aplikaciju za android možete preuzeti sa Andoroid a za IOS sa IOS, radio stanice možete pratiti i na PC-iju na portalu https://www.exyuradio.net/