ŠTA JE CHATBOT I KAKO GA NAPRAVITI

Aug 22, 2020 | Biznis, Blog / vlog

Šta je Chatbot

Chatbotovi su vjerovatno najbrže rastući trend i jedan od najmoćnijih alata koji digitalni trgovci imaju danas na raspolaganju.
Posljednjih godina brendovi su ih počeli koristiti kako bi poboljšali svoj posao kao kombinaciju vještačke inteligencije i mašinskog učenja. Ali, opravdavaju li chatboti hipete koji su nastali oko njih? Iskreno, ne baš. Ali svi se možemo složiti da se chatbotovi razvijaju ogromno jer sve više i više brendova pokazuje interesovanje za njih.

Za razliku od tradicionalnih štampanih medija koji se relativno uspešno odupiru promjenama, digitalni se svijet dramatično mijenja iz godine u godinu. Koliko još vremena moramo čekati da botovi postanu neizbežni za naše čitanje, djeljenje i interakciju sa sadržajem?

chatbot 3936760 1920
ŠTA JE CHATBOT I KAKO GA NAPRAVITI 3

Chatbot je jednostavan sistem vještačke inteligencije, koji komunicira putem tekstualne komunikacije. Ove interakcije mogu biti jednostavne, ali i složenije – od traženja chatbota za vremensku prognozu do rješavanja grešaka sa uslugom Web hostinga. Možete lako zamisliti interakciju sa chatbotovima kao automatski razgovor sa mašinom koja na ograničenom broju tema komunicira sa korisnicima poput čovjeka. Chatboti mogu brzo odgovoriti na korisnikov upit, a ostale prednosti i koristi koje ovaj posao predstavlja: dnevna i cjelodnevna dostupnost, upravljajte hiljadama korisnika odjednom, uštedite novac, obezbediti 100% zadovoljstvo kupaca,
automatizovati ponavljajuće zadatke, podsticati lojalnost kupaca prema brendu, povećati angažman, interakciju i konverzije.
Chatboti su postigli ogroman napredak u posljednjih 10 godina. Sa njima se značajan dio digitalnog marketinga može automatizovati. Ali neke stvari se i dalje ne mjenjaju – kupci će uvek željeti sjajno korisničko iskustvo, ali to ne znači da proces može biti bez ličnosti i cool. Chatboti neće brzo zamjeniti kontakt sa pravom osobom ili prodajnim agentom.

Kako napraviti Chatbot

Chatbot za vaš web sajt ili Facebook Messenger danas možete da napravite i ako ne znate kodiranje i to potpuno besplatno. Najbolja platforma za tako nešto je https://mobilemonkey.com. Pored free paketa postoje i plaćeni paketi za one koji žele napredne i dodatne opcije na Chatbot-u. Pogledajte dole pakete:

Chat
ŠTA JE CHATBOT I KAKO GA NAPRAVITI 4

Kupci očekuju brze poslovne odgovore i okreću se platformama za e-poštu radi jednostavnijeg povezivanja. Chatboti su najbrži i najisplativiji način povezivanja ovih igara s većom stopom angažovanosti od e-pošte. Srećom, postoje tona alata koji možete koristiti za izradu chatova, čak i bez iskustva s kodiranjem.