ŠTA JE LOGO I KAKO GA BESPLATNO IZRADITI

Aug 25, 2020 | Blog / vlog, WordPress

Šta je logo

Logo ili logotip  (grč. λογότυπος = logotipos) je grafički znak, ikona ili simbol koji označava određeni proizvod, uslugu događaj, osobu, predmet ili ideju ili određeni poslovni subjekt. Dio je vizuelnog identiteta jednog preduzeća, a logo dizajn predstavlja važno područje grafičkog dizajna.

Potrebno je da se razumije razlika između logotipa i brenda, s obzirom na to da se ovi pojmovi često greškom poistovjećuju.

Šta je brend

Brend se može definisati kao mišljenje klijenata ili potrošača o određenom proizvodu, uslugi ili preduzeću. Brend se formira na osnovu ukupnih aktivnosti koji se preduzimaju. Te aktivnost uključuje i vizuelni identitet, kvalitet proizvoda ili usluge, poruke koje se šalju krajnjim potrošačima, kao i ostale aktivnosti.

logo 1932539
ŠTA JE LOGO I KAKO GA BESPLATNO IZRADITI 3

Logo kao investicija

Logo nije trošak, već dugoročno isplativa investicija. Imati logo standard je savremenog poslovanja. Ne postoji ni jedan razlog zbog kojeg logo ne bi bio korak napred u Vašem poslovanju.

Jedna od najznačajnijih funkcija logotipa je izdvajanje proizvoda, usluge ili samog poslovnog subjekta od konkurencije. Pomoću logotipa klijenti će moći da vas bolje identifikuju. Potrošačima logo predstavlja prvi vizuelni element koji primijete kada se susreću sa vašim preduzećem, što lako može uticati na to da li će se ili neće odlučiti da kupe vaš proizvod ili uslugu.

Zbog toga, ukoliko pokrećete neki biznis, neophodno je da određena sredstva izdvojite i za logo dizajn, tj. kreiranje vizuelnog identiteta firme, a dizajniranje kvalitetnog logotipa bi trebao da bude prvi zadatak.

Kako besplatno izraditi logo

Izradu loga za vaš proizvod, uslugu, događaj, osobu, predmet, ideju, web sajt ili određeni poslovni subjekt možete da izraditi tako što će te angažovati kompaniju ili stručno lice da vam uradi. Međutim danas logo možete izraditi i sami na nekoj od platformi na internetu. Pregledao sam desetak platformi na internetu gdje se besplatno može izraditi logo. Tražio sam platformu gdje možemo to uraditi najbrže, na najednostavniji način i bez registracije i našao sam https://www.freelogodesign.org/

FreeLogoDesign je besplatni softver na mreži za logotip koji pomaže preduzetnicima, preduzećima, freelancerima ili udruženjima da stvore profesionalne logotipe za nekoliko minuta! FreeLogoDesign kreator logotipa HTML5 na tržištu, koji omogućava lako korišćenje alata bez obzira da li koristite računar, pametni telefon ili tablet. Možete izabratu između hiljada visokokvalitetnih predložaka i prilagodite svoj logo uređivanjem boja, oblika i fonta. Ako želite da logo izradite u visokoj rezoluciji, PNG, PDF i JPG fajlu i vector SVG moraćete izdvojiti 34 dolara. Pogledajte cijene paketa ispod.

Logo
ŠTA JE LOGO I KAKO GA BESPLATNO IZRADITI 4

Da li će te na kraju odlučiti da vam profesionalac uradi logo ili će te to uraditi sami ostaje na vama.