ŠTA JE MICROSOFT OFFICE I KAKO GA NA NAJLAKŠI NAČIN NAUČITI

Aug 26, 2020 | Microsoft Office

Šta je Microsoft Office

Microsoft Office (transkr. Majkrosoft ofis) je softverski paket kompanije Majkrosoft, namenjen kancelarijskom poslovanju. Osnovni paket sadrži sledeće aplikacije:

Majkrosoft vord (Microsoft Word) – za obradu teksta,
Majkrosoft eksel (Microsoft Excel) – za tabelarne proračune,
Majkrosoft pauerpoint (Microsoft PowerPoint) – za izradu i prikazivanje poslovnih prezentacija,
Majkrosoft autluk (Microsoft Outlook) – za razmenu elektronske pošte
Majkrosoft akses (Microsoft Access) – za rad sa bazama podataka.

Kako naučiti programe Microsoft Office-a

Ovde neću davati uputstva o korišćenju samih programa Micorosoft Office-a već ću Vam dati moje preporuku tj. smjernice za učenje.Da bi naučili neki od programa Microsoft Office treba mnogo vremena. Ovde ću Vam objasniti kako da to mnogo ne bude baš toliko mnogo.

Formula za učenje recimo Excel-programa je da završite Excel početni kurs, svakodnevno korišćenje tog programa a onda zatim i Excel napredni kurs. U oba slučaja nije bitno samo završiti kurs i naučiti što više na tom kursu već i primjenjivati svoje znanje svakodnevno makar po 10 minuta dnevno.

Moj savjet je da napravite tabele gdje će te voditi evidenciju Vaših troškova. Recimo, svakonevno trošite novac pa to svaki dan i evidentirajte.  Samim tim će te kroz konkretan rad na programu sve više znati i što je bitno nećete zaboraviti koristiti program jer ga svakodnevno koristite (slično kao sa vozačkom dozvolom i autom).

Koje kurseve izabati za učenje programa Microsoft Office-a

Mnoge škole i platforme nude kurseve kako one tradicionalne tako i Online. Kada su u pitanju kursevi ja bih vam toplo preporučio Kampster Online kurseve osnovni i napredni Word i Excel. Kampster je interaktivna onlajn platforma na kojoj se sa lakoćom stiču znanja i razvijaju vještine neophodne za postizanje profesionalnih ciljeva – i to na najefektivniji način.

Kampster oponaša princip društvenih mreža pa tako omogućava povezivanje i pravljenje grupa za učenje. Platforma rješava problem motivacije u učenju što rezultira time da 90% polaznika završi svoj kurs do kraja. Platforma raspolaže sa preko 50 tržišno orijentisanih onlajn kurseva koji su prošli selekciju od strane stručnjaka u svojim oblastima (programiranje, web i digital, poslovni kursevi, kursevi jezika, kursevi za lični razvoj i life style).

Pored toga što će te preko kursa brže naučiti određeni program dobićete i sertifikat koji vam može kasnije zatrebati. Kampster platformu možete naći na sledečem linku:

Kampster kursevi

Ako više volite pohađati kurs na tradicionalan način preporučio bih Vam ECDL (Evropska kompjuterska vozačka dozvola).  ECDL kurs možete pronaći ako živite u BiH tako što ćete ukucati na Google-u ECDL BiH, u Srbiji ECDL rs a u Hrvatskoj ECDL hr, za Crnu Goru ECDL me…

Inače od programa Microsoft Office-a svakodnevno koristim programe Word i Excel dok ostale programe koristim ponekad. Takođe sam pohađao kurseve ECDL i Kampster.