KAKO ORGANIZOVATI DOKUMENTA NA PC-IJU

Aug 29, 2020 | Windows

Mnogi ljudi izgube mnogo vremena dnevno jer nisu najbolje organizovali svoje dokumente na PC-iju.

Da bi dobro organizovali dokumente na svom PC računaru ili laptopu potrebno je da izdvojite nekoliko sati do nekoliko dana, zavisno koliko su vaša dokumenta i programi prethodno bili razbacani po desktopu i folderima odnosno koliko su bili neuređeni. Isplati se izdvojiti određeno vrijeme da se organizuje računar, tada ćemo potrošiti nešto vremana da to uradimo ali dugoročno će se naš trud isplatiti i svakodnevno prilikom korištenja računara uštedjeti vrijeme koje  trošimo zbog loše organizovanosti.

library 2811601 1920

Koraci koje treba da uradimo?

1. Staviti na  desktop ne više od 7 programa, 3 foldera za dokumenta i 1 folder za ostale programe. Na desktop stavite samo najbitnije programe tj. programe koje najčešće koristite. Ostale programe će te držati u folderu za programe, u ostala 3 foldera će biti namjenjena za dokumenta, jedan program može recimo biti privatni, drugi poslovno-obrazovni a u treći možete stavljati aktuelnosti. Zatim napravite podfoldere.

2. Zatim skinuti ikonice za foldere i podflodere na računaru potrebne za gore navedene kategorije. To možete između ostalih uraditi na web sajtu https://www.iconarchive.com  Tu možete naći mnoštvo ikonica. Izaberite sebi odgovarajuće

3. Sledeće što treba da uradite je da sva dokumenta, slike, video fajlove i programe razvrstamo u odgovarajuće foldere i podfoldere što jeste najzahtjevniji posao.

4. Kad završite sav posao gledajte da sva buduće fajlove i programe stavljate na odgovarajuće foldere.

Poslje će te sami uvidjeti koliko ste sebi pomogli,  pa će te zahvaljujući dobroj organizaciji moći ono što je potrebno pronaći za nekoliko sekundi.