KAKO SLATI I PRIMATI VELIKE DATOTEKE BEZ OGRANIČENJA

Sep 17, 2020 | Android, Windows

Ograničenja u slanju i primanju velikih fajlova

Slanje i primanje datoteka je danas moguće na razne načine, putem Vibera, Messengera, raznih Email servisa itd… Međutim postoji ograničenja kada su ti servisi u pitanju. Preko Vibera možemo da pošaljemo maksimalno 25 MB, preko najpoznatijeg Email servisa Gmail-a takođe 25 MB (osim ako ne platimo), preko Vibera 200 MB. Postoje ograničenja kod ovih servisa kada treba da pošaljemo neku datoteku koja sadrži puno MB.

Send Anywhere kao riješenje

Postoji nekoliko palikacija koje možete koristiti za bežično slanje velikih fajlova, poput popularnih aplikacija AirDroid i Pushbullet, ali za brži, sigurniji metod i bez potrebe da se prijavljujete, Send Anywhere je i tek kako vrijedna alternativa.

Zato ću danas da Vam preporučim Send Anywhere, koji i sam vrlo često koristim. Send Anywhere ne zanima ni veličina datoteke koju šaljete kao ni broj dijeljenja, sve to je neograničeno i besplatno. Send Anywhere se pokazao kao jako praktično rješenje kada želite nešto podijeliti između dva uređaja. Send Anywhere aplilkaciju možete instalirati na bilo kom uređaju Android, IOS, Windows, Mac, Linux. Postoje aplikacija i ekstenzija za Chrome, Office 365 Outlook, plugin za WordPress.

P2P umrežavanje

Jedan od glavnih razloga popularnost aplikacije Send Anywhere jeste to što koristi  (peer-to-peer) za transfer vaših fajlova, bez da ih čuva na nekom serveru usput. Što znači da jednom kada je slanje završeno, fajl se neće nalaziti u nekom „oblaku“ (cloud), čekajući da ga neko otkrije.

Nakon što uđete na aplikaciju ili na web sajt Send anywhere i pošaljete datoteku dovoljno je da primaocu ili primaocima datoteke prosljedite 6-znamenkasti kod. Potrebno je da primalac datoteke ukuca kod u roku 10 minuta (nakon toga kod je bezvrijedan) u aplikaciju ili na Web sajt i datoteka će se početi skidati na računar. Send Anywhere možete koristiti i kad želite da nešto sebi pošaljete sa telefona na računar i obrnuto.

Send

Ako sigurnost nije ono što želite, takođe možete da dodate fajlove na server i podelite ih sa više ljudi. Ono što je dobro, jeste mogućnost da postavite vremenski rok nakon čega će taj fajl biti automatski izbrisan sa servera.

Na Android-u, sa ovom aplikacijom možete djeliti različite tipove fajlova kao što su fotografije, muzika, video, dokumenta, APK, kontakti i još dosta toga. A na PC-ju, možete slati i primati gotovo sve vrste vrste fajlova.

Aplikacije za sve nabrojane uređaje možete skinuti sa linka Send Anywhere.  Program možete koristiti i bez instalacije aplikacije tako što u pretraživaču odete na sledeći link: https://send-anywhere.com